2 fietsers wachten aan oversteekplaats
2 fietsers wachten aan oversteekplaats

Bereikbaarheid

Goesting gekregen in de activiteiten van November Boekenmaand? Antwerpen is vlot bereikbaar met de fiets, openbaar vervoer en de auto. Bekijk hoe je je het snelst in en naar Antwerpen verplaatst via de website van Slim naar Antwerpen.

Met de fiets

De activiteiten van November Boekenmaand zijn ideaal om met de fiets te ontdekken. Fietsen is snel, flexibel en milieubewust. 

Heb je geen eigen fiets, maar wil je je wel vlot verplaatsen? Met een Velo, dé stadsfiets van Antwerpen, ligt de stad aan je voeten. Een dagpas kost je 5 euro, daarmee kan je een onbeperkt aantal ritten (max. 30 min. per rit) doen.* De fietsstations liggen over de hele stad verspreid. Een volledig overzicht van alle fietsstations in Antwerpen vind je terug op de website van Velo Antwerpen.

* Als je steeds je fiets goed terugzet in de Velo-stations en je fietstijd beperkt tot een halfuur per rit komen er geen extra kosten bij.

Met het openbaar vervoer

Antwerpen is goed bereikbaar met de trein. Vanaf half 5 's ochtends tot middernacht rijden treinen in de stations Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Zuid of Antwerpen-Berchem. Ook bussen en trams rijden regelmatig richting Antwerpen en in de stad zelf.

Plan je route met het openbaar vervoer via de website van Slim naar Antwerpen.

Met de auto

Kom je liever met de auto naar de stad? Ook dat kan op een slimme manier. Neem bijvoorbeeld een deelauto of carpool met je vrienden.

OPGELET! Sinds 1 augustus 2023 bevindt het historisch centrum zich in een verstrengde parkeerzone waar enkel bewoners met een parkeervergunning en bepaalde vergunninghouders (zorgverstrekkers, ondernemers en autodelers) op straat mogen parkeren.

Parkeer je auto gemakkelijk en goedkoop op één van de park and rides (P+R's) aan de rand van de stad. Daar stap je over op tram, bus of fiets voor een snelle aansluiting naar het stadscentrum. Alle P+R's liggen buiten de lage-emissiezone in Antwerpen.

Meer informatie over bereikbaarheid van Antwerpen met de auto en taxi vind je op de website van Slim naar Antwerpen.