Over Boekenmaand

Verhalen à volonté


Antwerpen is dé boekenstad van Vlaanderen en dat beleef je tijdens November Boekenmaand. Voor het derde jaar op rij zetten de Antwerpse bibliotheken, literaire huizen, boekhandels, musea en tal van andere literaire partners hun deuren open en verbazen ze jou met een divers programma van activiteiten.

Verwacht je aan bruisende festivals, toffe activiteiten, tentoonstellingen, auteursontmoetingen, voorleessessies, wandelingen en zoveel meer op prachtige, soms onverwachte locaties. De ultieme verwennerij voor al wie van verhalen houdt ...


Iedereen welkom


Iedereen is welkom! November Boekenmaand wil een zo breed mogelijk publiek laten proeven van boeken en verhalen, maar ook alles wat daar enigszins mee verbonden is. Denk verder dan signeersessies en auteurslezingen, het wordt een maand vol verrassende bezigheden voor jong en oud! Je hoeft geen geoefend lezer te zijn om deel te nemen aan November Boekenmaand.


Meer dan 100 activiteiten


Het programma van November Boekenmaand is enorm divers. Met meer dan 100 activiteiten is er voor ieder wat wils: voor literatuurkenners, stripfans, bewonderaars van mooie prenten, muziekliefhebbers, poëziefanaten, luisteraars, genieters enzovoort.

Zo zijn er een heleboel traditionele activiteiten die je verbindt met boeken, waaronder signeersessies, lezingen, voorleesmomenten en verteltheaters. Daarnaast bieden we ook een heel aanbod van minder voor de hand liggende belevenissen, zoals festivals en concerten, wandelingen, workshops en nog veel meer.

Bekijk zeker ons programma eens. Er zit vast iets tussen dat jij leuk vindt!

November Boekenmaand is een samenwerking tussen Stad Antwerpen en haar partners: Crossing Border, Behoud de Begeerte, Creatief Schrijven, Iedereen Leest, VONK & Zonen, Arenberg, TRIX, het Vredescentrum, Stampmedia, De Studio, Grafixx, Het Bos, WAV radio, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Letterenhuis, Standaard Boekhandel, FNAC, De Groene Waterman, Panoply, Café Boekowski, De Slegte, Demian, Buchbar, Bookz&Booze, Luddites Books & Wine, CronopiO, Stad Leest, Mekanik Strip, KMSKA, MUHKA, Maagdenhuis, Boektopia, de Antwerpse stedelijke musea en de Antwerpse openbare bibliotheken.