Een man op stap met het Boekhandelwandelplan
Een man op stap met het Boekhandelwandelplan

BoekHandel
WandelWeekend

4-5 november 2023

Doorheen de Antwerpse binnenstad

 

Lezen en wandelen: twee ideale bezigheden om te onthaasten in deze drukke tijden. Wij combineren deze twee ingrediënten tot één deugddoende activiteit: het BoekHandelWandelWeekend. 

 

Ga op stap met de kaart, plan je eigen route en ontdek de mooiste boekhandels, boekencafé’s en literaire huizen van onze stad. Word jij graag gegidst? Laat je dan leiden door een dichter en ontdek Antwerpen op een nieuwe manier. Onderweg valt er heel wat te beleven. 

 

Wandel jij met ons mee? 

Schrijf nu in

Wat mag je verwachten?

Je vertrekt aan een literair huis en volgt een route die dwars door de stad loopt, langs plaatsen die ‘iets met boeken hebben’. De deelnemende boekhandels, boekencafés en literaire huizen organiseren originele activiteiten die je tonen wat hun plek zo uniek maakt. Denk aan literaire expo’s, een speeddate met een archief, lezingen, een workshop striptekenen, kunstperformances, vertalers die vertellen, reisverhalen, muziek en literaire voorstellingen. Bekijk alle activiteiten in het programma.

Wil je een gegidste rondleiding? Vergeet dan niet om tijdig een plekje te reserveren bij je favoriete gids en ervaar Antwerpen Boekenstad als nooit tevoren. 

Formules

Een ticket voor het Boekhandelwandelweekend kost 15 euro per persoon. Je kan kiezen uit 2 formules:                   

 • Formule 1:
  Je koopt een BoekHandelWandelWeekendticket en plant je eigen route aan de hand van het plan en het programma van de deelnemende boekhandels. Met dit ticket heb je toegang tot alle activiteiten van de deelnemende boekhandels.
   
 • Formule 2: 
  Je koopt een BoekHandelWandelWeekendticket en je wordt gegidst door een dichter die je via een avontuurlijke route naar verschillende plaatsen uit het Boekhandelwandelplan loodst. Daarnaast heb je met het ticket toegang tot alle activiteiten van de deelnemende boekhandels. Reserveer tijdig, de plaatsen zijn beperkt!


Neem een kijkje in het volledige programma en maak je keuze!

Praktisch

Gereserveerd? Haal je toegangsbandje en totebag af:

 • zaterdag 4/11/2023 tussen 10u en 16u in bibliotheek Permeke
 • zondag 5/11/2023 tussen 10u en 14u aan het museum Plantin-Moretus


Koos je voor een wandeling met een gids? Zorg er dan voor dat je minstens 20 minuten op voorhand aanwezig bent om je ticket in te wisselen.

Wat is inbegrepen in de prijs?

Met een ticket geniet je van het beste van het BoekHandelWandelWeekend:

 • Je krijgt toegang tot alle activiteiten van de deelnemers.
 • Je ontvangt een totebag met het Boekhandelwandelplan en het volledige weekendprogramma.
 • Op zaterdag 4/11 krijg je vanaf 10u een gratis ontbijt aangeboden door de horeca rondom het De Coninckplein (aan bibliotheek Permeke). Zolang de voorraad strekt.
 • Op zaterdag 4/11 en zondag 5/11 krijg je gratis toegang tot het museum Plantin-Moretus.

Gegidst door een dichter

Wil je van het BoekHandelWandelWeekend echt een unieke belevenis maken? Onderstaande dichters nemen je graag mee op pad en tillen de sfeer en gezelligheid naar een hoger niveau. Ze hebben elk hun unieke aanpak om van de wandeling een geslaagde uitstap te maken. Je ontdekt de stad met een nieuwe, belezen blik ...

ZATERDAG 4 NOVEMBER 2023:

 • 11u: Andy Fierens - dichter en verteller, eigenaar van een der meest ronkende bulderstemmen in de Lage Landen
 • 11u30: Yves Kibi Puato Nelen - oprichter van ProzaK & Kibi's Academy, goedlachse spraakwaterval, Antwerps podiumbeest, stadsdichter, host en organisator 
 • 12u30: Anke Verschueren - dichtend en dansend  tussen podium, papier en podcast


ZONDAG 5 NOVEMBER 2023:

 • 11u: Aline Verbeke - dichter, performer en onderzoeker die je het liefst verzonnen waarheden brengt
 • 12u45: Yves Kibi Puato Nelen - oprichter van ProzaK & Kibi's Academy, goedlachse spraakwaterval, Antwerps podiumbeest, stadsdichter, host en organisator 
 • 13u: Esohe Weyden - spokenworddichter, campusdichter, poëzie die roept om te worden voorgedragen
 • 13u: Julie Cafmeyer - theatermaker, columniste en spraakmakende feministische stem


Ga naar het volledige programma voor meer informatie over de rondleiding of om in te schrijven.

Affiche van het BoekHandelWandelWeekend
Affiche van het BoekHandelWandelWeekend

Het BoekHandelWandelWeekend kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Stad Antwerpen en Bibliotheek Permeke en alle deelnemers: Museum Plantin-Moretus, Letterenhuis, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Panoply, CronopiO, Fnac Antwerpen, De Groene Waterman, Mekanik Strip, Standaard Boekhandel Schoenmarkt, Standaard Boekhandel Quellinstraat, Demian, Buchbar, De Slegte Antwerpen, Luddites, Alta Via, Boekowski, Antwerpen Leest en Bookz & Booze.