Drie kindjes luisteren naar een verhaal
Drie kindjes luisteren naar een verhaal

Voorleesweek

18-25 november 2023

Alle Antwerpse bibliotheken

 

Even knus bij elkaar zitten voor een gezellig voorleesmomentje ... Zalig, toch? Van 18 tot 25 november is het Voorleesweek met als thema ‘Word jij mijn voorleesbuddy?’. Want iedereen verdient een voorleesvriend: om zelf voor te lezen, of om voorgelezen te worden. En daarom zetten we alle voorleesbuddy’s in de kijker: jong en oud, en ja … zelfs honden. 

 

Luister je graag naar mooie verhalen? Of vind je het leuk om anderen te laten wegdromen terwijl jij voorleest? Dan mag je de activiteiten tijdens de Voorleesweek absoluut niet missen. 

 

Wanneer laat jij je voorlezen? 

Ontdek het programma

Op het programma

We starten de voorleesweek met een feestelijke opening. Op zaterdag 18 november kan je in bijna elke Antwerpse bib terecht voor een heerlijke voorleesbrunch. Kom lekker meesmullen tijdens een verhaal in deze bibliotheken!

Verder staat nog de hele week in het teken van voorlezen en verhalen. Zo kan je o.a. genieten van een verhalenavond, fluisterconcerten, muzikale theatervoorstellingen, Bibknip en een heleboel gezellige voorleesmomenten.

De meeste activiteiten zijn afgestemd op kinderen tussen 0 en 6 jaar, maar we hebben ook gedacht aan wie ouder is. Neem dus zeker eens een kijkje in het volledige programma van de voorleesweek. Of informeer in jouw plaatselijke bibliotheek wat er zoal te doen is.

Voorleesweek is een jaarlijks initiatief van Iedereen Leest waarbij het belang van lezen en voorlezen wordt benadrukt. De Voorleesweek vindt plaats in heel Vlaanderen en Brussel, steeds tijdens de laatste week van november. In Antwerpen zetten alle bibliotheken hun schouders mee onder dit initiatief.